ISO 27001 belgesi, nereden alınır sorusuna cevap verebilmemiz için öncelikle işletmenizin yapısının iso 27001 sistemine hazır olduğundan emin olmalısınız. Bu hazırlık aşamasını Toem Kalite Danışmanlık gibi profesyonel anlamda danışmanlık hizmeti veren firmalardan almanız gerekmektedir. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemine geçmek için almış olduğunuz danışmanlık hizmetinden sonra sisteminizi kuruluşunuzun yapınıza göre oluşturabilirsiniz. Tabi ki firmamız aracılığıyla çözüm grubu ortak şirketlerimiz olan belgelendirme kuruluşundan bu hizmeti alabilirsiniz.

ISO 27001 Nedir?

ISO 27001; belgelendirmeler arasında bilgi güvenliği konusunda alınan belgedir. Her firmanın alması gereken belgeler arasındadır.
ISO 27001, müşterilerinizin bilgi güvenliği konusunda güvenli olduğunuzu gösteren belgedir.
ISO 27001 belgesi, içerisinde bulunduğu bilgi güvenliği kapsamını (bilgilerin izinsiz ve uygunsuz kullanımı, firmaların  ve müşterilerin bilgilerini yabancıya ifşa edilmesi, yetki olmadan bilgilerin değiştirilmesi yada silinmesi vb. ) ele alarak her türlü bilgi güvenliğini tehdit edecek durumları engellemek amacıyla oluşturulan belgedir.

Belgelendirme Kuruluşu Nedir?

Belgelendirme kuruluşları; akreditasyonda ana konuları oluşturan ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 27001:2022, ISO 45001:2018, ISO 22000:2005, ISO 10002:2018 gibi yönetim sistemlerini, işletmelerde gerekli standart gerekliliklerine uygun şekilde kurup, işletilmekte olduğunu denetleyen kuruluşlardır. Denetim sonrası uygun bulunması halinde ise bunu bir belge / sertifika ile dokümante etmeye yetkilidirler. Bu Belgelendirme firmaları ilgili Akreditasyon kuruluşları olan TÜRKAK, IAS, UKAS, DAKKS, ANAB vb. gibi kuruluşlar tarafından akredite edilip yetkilendirilen işletmelerdir.

 

Belgelendirme Kuruluşları Her Firmaya Belge Verebilir mi?

ISO 27001 belgesi veren her işletme, sizin faaliyet gösterdiğiniz iş alanında / sektöründe belge vermeye yetkisi olmayabilir. Çünkü her sektör için belirlenmiş olan bir EA kodu ve NACE kodu mevcuttur. Bu sebeple iso 27001 belgesi nereden alınır sorusunun yanı sıra sizin faaliyet göstermiş olduğunuz sektöre ait olarak iso 27001 belgesi veren belgelendirme firması bulmanızda gerekmektedir. Bunun için öncelikle belge alacağınız kuruluşun sizin faaliyet gösterdiğiniz alanda ilgili EA, NACE kodu var mı yok mu onu öğrenmelisiniz. Yada tüm bunları bizlere bırakabilir ve sizin adınıza tüm işlemleri yapmamızı sağlayabilirsiniz.

 

iso 27001 belgesi ne için alınır yada kullanılır?

  • ISO 27001 Belgesi; aynı sektörde faaliyet gösterdiğiniz firmanızın tarzını, işleyişe bakış açısını ve iyi bir altyapı ile
  • Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini uyguladığınızı hem rakiplerinize hem de müşterilerinize göstermek için alınması gerekir.
  • Gireceğiz herhangi bir ihalede iso 27001 Belgesi şartı arandığında ihale esnasında ilgili yetkililere iso 27001 belgesini sunmanız için alınması gerekir.
  • Hizmeti veya ürünü sunmuş olduğunuz ana tedarikçinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ile yönetildiğini ispat etmek için kullanılır.
  • Müşterilerinizin gözünde itibarının taçlandırılması ve prestijin en üst düzeyde tutulmasını sağlamanız için alınması gerekir.

Yukarıdaki bir kaç madde başlığı altında toplamış olduğumuz ve daha bir çok madde ile uzatabileceğimiz üzere iso 14001 belgesi nereden alınır ve ne için alınır soruları için vereceğimiz cevaplar bu şekildedir. Daha detaylı bilgi edinmek adına Toem Danışmanlık olarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

ISO 27001 Belgesi Faydaları

ISO 27001 belgesinin hem işletmeler hem de müşteriler açısından oldukça büyük faydaları bulunur. Bu kapsamda ISO 27001 belgesi;

  • Bilgilerinizin güvenliğini sağlar ve bilgi kaybı gibi riskleri minimuma indirir.
  • Bilgi kaybı ve eksikliğinden dolayı ortaya çıkabilecek kayıpların önlenmesini sağlar. Böylece daha verimli bir çalışma ortamı hazırlanır.
  • Bilgilerin saklanmasında en kaliteli yöntemlerin seçilmesine yardımcı olur.
  • İşletmedeki iş süreçlerinin dinamik ve sürekli olmasını destekler.
  • ISO 27001 Belgesi ile şirket bilgileri önemli veya önemsiz ayırt etmeksizin korunur.
  • Bilgi güvenliği konusundaki eksik ve yanlışlar ortaya çıkarılır. Bu hususlara karşı alternatif çözümler geliştirilir.
  • Dış kaynaklı bilgi tahrifatı engellenir.
  • Yasal gereklilikler yerine getirilerek işletmenin standartlara uygunluğu sağlanır.

 

iso 27001 belgesi
iso 27001 belgesi ya da iso 27001 sertifikası